Dr. Soytürk

Melatonin

Melatonin
Melatonin

Havanın karardığı akşam vakitlerinde beynimizin derinliklerinde bulunan Melatonin hormonu Epifiz bezi tarafından salgılanmaktadır.

Genel olarak bu hormonun uykuya dalmayı kolaylaştırdığı düşünülürken son zamanlarda daha fazla etkisinin olduğu ortaya çıkmıştır.

Vücuda zararlı olabilecek oksidasyonu durdurur.

Kontrollü hormon salgılanması iltihabi durumları hafifletmeye yardımcı olur.

Günlük yaşantımız içinde cep telefonu kullanımı, normal olmayan ışığa maruz kalma ve diğer elektronik cihazların etkisi altında bu hormon hormonun salgılanmasını engelliyoruz. Araştırmalara göre yatağa girmeden önce bu tarz eylemlerde bulunmak melatonin hormonu salgılanmasını %50 oranda azalttığı görülmüştür. Bazı insanlar bu elektronik ortamlarda bulunduktan sonra uykuya dalmakta daha rahat ettiğini ifade etse de uykunun kalitesi azalacaktır. Derin uykunun kazandıracağı olumlu etkiler bu durumda oluşmaz. Hatta hormon seviyesi bu cihaz kullanımları dolayısıyla giderek azalacaktır.

Hormonunun düzenli salgılanabilmesi için elektronik ortamlardan uzak durmanızı ve akşamları mavi ışık açmamanızı tavsiye ederiz.

Dr. Soytürk, Ankara, 2019

Modern ve Geleneksel Tamamlayıcı Tıp

0 312 210 16 26

alternatif tıp

This is author biographical info, that can be used to tell more about you, your iterests, background and experience. You can change it on Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu
Call Now Button0312 210 16 26